Ролята на роботите ще бъде дискутирана по време на на кръглата маса на изложението FIRA 2021

В дискусията на кръгла маса „Автоматизация и новите начини за организиране на селскостопанска работа в световен мащаб“, която ще се проведе на световното изложение за агророботика FIRA 2021 участниците от цял свят ще обсъдят как динамичният пазар на агророботиката предоставя нови възможности за развитието на индустрията? Това ще обсъждат участниците от цял свят в дискусията на кръгла маса „Автоматизация и новите начини за организиране на селскостопанска работа в световен мащаб“. Тя ще бъде част от изложението за агророботика FIRA 2021, което ще се проведе между 7 и 9 декември в Тулуза, Франция и онлайн.

В тази дискусия експерти от Съединените щати, Азия, Нова Зеландия и Южна Америка ще споделят своите знания и опит за това как селскостопанските системи в тези части на света ще се променят във връзка с напредъка на роботите. Организаторът Gofar (Глобална организация за селскостопанска роботика) казва, че тези, които присъстват на панелната дискусия, „ще получат вътрешна представа за това как селскостопанските системи са организирани по целия свят и как тази организация вероятно ще се промени по уникални начини с течение на времето“.

Кой ще управлява роботите?

„Ще говорим за размери на парцели и ферми, семейни ферми срещу агрофирми, услуги за делегиране на труд, капацитет за инвестиции и др.“, споделя Пиер Компер, мениджър бизнес развитие за Agri Sud-Ouest Innovation, който ще бъде модератор на кръглата маса. „Накратко, дискусията ще бъде за това кой управлява и ще управлява агророботи, тъй като не сме сигурни, че всички споделят едно и също определение за „фермер “. Някои експерти изобразяват селскостопански системи без фермери или поне не същите фермери, които познаваме.“

В допълнение към споделянето на техните виждания за роботиката и автономните системи, участниците в дискусиите ще предоставят перспектива за това как автоматизацията трябва да бъде адаптирана, развита и използвана в техните области на експертиза.