Доматът Монтероса от семената Semillas Fito е отличен като най-добрия натурален и биологичен продукт на Световните награди за иновации в храните. Организирана от FoodBev Media, съвместно с Международното събитие за храни и напитки (IFE), церемонията по награждаването представя иновациите и върховите постижения в световната хранителна индустрия вече повече от десетилетие. Световните награди за хранителни иновации са международно признати като най-надеждните и влиятелните награди в хранително-вкусовата индустрия.
Monterosa е една от малкото марки домати, която е ефективно разпозната от потребителите благодарение на селския вид на домата и неговия интензивен вкус, гарантиран през цялата година. 80% от потребителите смятат, че Monterosa е първокласна марка.

„Пандемията стимулира консумацията на пресни плодове и зеленчуци. Хората се интересуват повече от здравословните аспекти на храненето и освен това прекарват повече време в кухнята. Продукт като домат Monterosa, който се вписва идеално и в двете тенденции, заслужава нашето пълно внимание и определено трябва да бъде опитан “, каза журито на състезанието.

Със своя сладък и плодов аромат Monterosa връща вкуса на доматите от миналото и е идеалната съставка за ястия, където властват нежната простота на естествените съставки. Нещо повече, Monterosa притежава всички свойства, които обогатяват средиземноморската диета.
Semillas Fito, партньор, предоставящ устойчиви и изгодни решения на производителите по целия свят, предлага Monterosa изключително на конвенционални и биологични производители в различни страни в Европа, Америка, Азия и Австралия.