Бюджетният ремонт на селската къща е напълно зависим от нейните собственици. И не е необходимо да имате много пари, за да приведете сградата и градината в приличен вид.

За да трансформирате селска къща, не е нужно да инвестирате страхотни суми: достатъчно е въображение и любов към творчеството и работата.

Предлагаме ви съвети за това как да освежите вилата си евтино.

Общо почистване 

След зимата селската къща трябва да бъде инспектирана от тавана до мазето. Ако се е появил мухъл трябва да се премахне. Изсушете сградата, като отворите прозорците и вратите.

По време на сушенето си струва да се отървете от боклука и прахоляка. За да почистите бързо стаята, трябва да следвате строга последователност: първо метла (прахосмукачка), след това влажна кърпа.

Трябва да обиколите всички ъгли и тавана, като премахнете праха и паяжините, след което да дезинфекцирате повърхностите. Най-бюджетният начин е да се използва оцетна киселина.

Боядисайте фасадата 

Благодарение на външната декорация, селската къща ще придобие свеж вид и ще изглежда по-спретнато и привлекателно.

Най-рентабилният начин е боядисването на фасадата. За да преобразите дома си, трябва да използвате специална външна боя, валяк или четка. За бързо и икономично боядисване можете да използвате пистолет за пръскане: дори най-простото устройство ви позволява да получите отличен ефект. Ако трябва да подновите затъмненото дърво, ще ви трябват хлорни избелващи съединения.

Други начини за довършване на фасадата:

* Изолация. Екологичен и надежден материал. С покриването, което отнема само няколко дни, е лесно да се справите сами.

* Сайдинг. Това е изкуствен аналог на вече боядисано дърво. Относително евтин е и издръжлив.

* Декоративна мазилка. Евтин начин за облицовка на къща от газобетонни блокове.

Вътрешните стени 

Желанието да се върнете вкъщи след почивка или работа на чист въздух, зависи от интериора на селската къща. Най-евтините материали за облицовка на стени са: тапети, боя и облицовка. Ако тапетът е залепен здраво, можете да използвате специална боя за всички видове тапети, за да озарите бързо и евтино интериора. Ако стените са обшити с дъски, можете да ги боядисате или избелите, като запазите модела на дървото. За подравняване на стените се използва гипсокартон или шперплат.

Подчертайте прозорците 

Прозорците са „очите“ на къщата. Боядисването на рамките в различен нюанс ще ви позволи незабавно да промените външния ? вид.

И за да украсите прозорците и да ги направите уникални, можете да закачите сандъчета със декоративни цъфтящи растения в тях. С цветя всяка незабележителна къща ще изглежда добре поддържана и елегантна.

Прецизирайте мебелите   

Често мебелите, които са ви служили в градски апартамент, се изпращат на вилата. Но това не е причина да се отказвате от красотата.

Един стар диван може да бъде ремонтиран чрез почистване и тапицерия от естествен плат или покрит с калъф. Одеяло, което ще прикрие недостатъците, също ще свърши работа. Отгоре се поставят ярки възглавници.

За масата за хранене е по-добре да закупите нова покривка - много съвременни материи приличат на плат, но мръсотията по тях може лесно да бъде премахната с влажна кърпа.

Старите гардероби, скринове и столове могат да бъдат ремонтирани (шлифовани и лакирани) или просто боядисани.

Закачете нови завеси 

Дори да използвате стари мебели, не бива да закачате избелял, овехтял текстил на прозорците.

Пердетата веднага привличат погледите, тъй като заемат много място. Нови завеси ще освежат интериора, ще изпълнят стаята със светлина и комфорт.

Съкровища от гората 

Ако къщата се намира недалеч от гората, струва си да се разходите в търсене на красиви клони, от които е лесно да направите закачалка.

От събраните шишарки можете да измайсторите венец или просто да ги поставите в кръгъл прозрачен съд. Горският мъх лесно ще стабилизирате в глицерин.

В гората има и очарователни растения, които ще пуснат корени в двора ви: папрати, камбанки, незабравки, зеленика, бери храсти, риган и др.

Има и други начини да получите безплатни семена и фиданки на дървета - не отписвайте добрата стара размяна и добросъседските отношения.

Декорирайте   

Красивата селска къща се нуждае от привлекателен фон. Най-икономичният, но забавен начин за украса на градина е използването на естествени материали и стари вещи за цветни лехи: широки пънове, колички, лейки, менци, дървени кутии и кошници.

Камъни, които можете да намерите в природата, ще служат, като добър помощник при декорирането. Можете да направите и пътеки от разфасовки на дървета или бетонни плочки.

Организирайте зона за отдих   

За да завършите облика на вашата селска къща е подходящо да направите навес, който може да бъде изграден от дървени греди, брезент, поликарбонатни листове или велпапе.

По-лесен начин е да закупите готова шатра и да я сглобите според нуждите.

Зоната за отдих може да бъде организирана и от скрап материали - дълги ленти и завеси, които ще пазят от слънцето.
Покривала, дюшеци, шезлонги или хамак обикновено се поставят под навеса. Такова уютно място ще зарадва всеки.