Според DLG (Германско земеделско общество) за водещото световно изложение за селскостопанска техника Agritechnica 2021 има признаци за „много добро участие на производители на селскостопански машини както от Германия, така и от чужбина“. Организаторите очакват над 2000 изложители. Agritechnica ще се проведе в Хановер, Германия от 14 до 20 ноември 2021 г., а придружаващата онлайн платформа AGRITECHNICA digital ще започне да работи през май.

„Броят на регистрираните изложители към днешна дата подчертава значението на Agritechnica като глобална платформа за производителите на селскостопански машини и техните доставчици“, казва Фрея фон Четриц, ръководител на проекта за Agritechnica. Тя добавя, че много водещи компании за селскостопански инженеринг вече са се регистрирали или в момента са в етап на планиране на своето участие на панаира в Хановер през ноември. От май тази година всички изложители ще могат да се представят на новата онлайн платформа AGRITECHNICA digital.

„Заедно с нашата концепция за безопасен бизнес за офлайн изложението в Хановер през ноември, ние работим в тясно сътрудничество с изложителите ни, за да създадем най-добрите условия за планиране за безопасно и успешно участие във водещия световен търговски панаир за селскостопанска техника“, обяснява фон Четриц.

Списъкът с компании, които вече са регистрирани като изложители на Agritechnica 2021, включва CLAAS, AGCO, SDF, Kubota, Amazone, Kuhn, Kverneland, Krone, Horsch, Lemken, Pottinger, Grimme и Vaderstad.

„Нашите изложители оценяват задълбочения обмен на мнения с DLG по време на процеса на планиране“, заявява Фрея фон Четриц, доволна от високото ниво на интерес от страна на изложителите и много положителни отзиви.

„Най-важната ни цел е най-накрая да се върнем към нормалното, да се срещнем с нашите клиенти и да обменяме идеи лично“, споделя Корнелия Хорш от HORSCH Maschinen GmbH, описвайки настроението в бранша.

„С DLG имаме професионален и надежден партньор, с когото можем да разработим подходящи решения дори в трудни ситуации“, казва, от своя страна, Франц Грим от GRIMME Landmaschinenfabrik.

Дигиталната платформа AGRITECHNICA digital ще стартира през май, шест месеца преди реалното изложение, което ще се проведе в Хановер. Отсега нататък изложителите ще могат да организират свои собствени събития на цифрова платформа и да предоставят информация за своите продукти и услуги. Участващите компании ще се възползват от познатия образ на Agritechnica, както и от възможността да се свързват онлайн с международната мрежа, с която са известни както DLG, така и Agritechnica. Това участие ще позволи на изложителите целенасочено да увеличат собствения си дигитален обхват и видимост, както и да установят нови бизнес контакти.

„Заедно с изложителите на Agritechnica и многобройни професионални партньори от международния селскостопански сектор, DLG ще използва новата дигитална платформа, за да се съсредоточи върху текущите предизвикателства пред националното и международното земеделие и да обсъди концепции и стратегии“, заключава Фрея фон Четриц.