Второ по рода си в България събитие EIT Food Awareness Day, насочено към всички страни в сферата на хранително-вкусовата промишленост, ще се проведе на 8 октомври в София, съобщава Институтът за агростратегии и иновации.
То ще се проведе от 10:00 часа в зала №4, ІІ етаж в Дома на науката и техниката, София, ул. „Г. С Раковски“ № 108.
EIT Food Awareness Day ще започне с Кръгла маса, на която ще бъдат обсъдени възможностите и предизвикателствата, които произтичат от предложената от Европейската комисия Стратегия „От фермата до трапезата“ /Farm to Fork Strategy/ за справедлива, здравословна и екологосъобразна продоволствена система.
Ще бъдат представени и акценти от работата по подготовката на Стратегическия план по новата Обща селскостопанска политика в България. В рамките на форума ще бъдат обсъдени и темите, свързани с намаляване на хранителните отпадъци, както и мястото на храните в Иновационната стратегия за интелигентна специализация.
EIT Food Awareness Day ще представи дейностите и програмите на EIT Food за български стартиращи фирми, предприемачи, компании, експерти и студенти, както и добри примери за успешни бизнес идеи, подкрепени от EIT Food.
Всички мнения и предложения от кръглата маса ще бъдат обобщени и изпратени официално до институциите, които имат отношение към обсъждането и реализирането на заложените в Стратегията „От фермата до трапезата“ цели, дейности и ангажименти.
Вижте програмата: ЛИНК_9069375 .
Участието в кръглата маса е безплатно.
Събитието се организира съвместно от ИАИ и Съюза по хранителна промишленост и бъде осъществено с подкрепата на Европейския институт за иновации и технологии в храните /EIT Food/.
Организаторите молят заинтересованите да заявят своето участие на електронната поща на Съюза по хранителна промишленост: [email protected].
Коментари