До полунощ над западната половина от страната ще продължи да се развива купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. До сутринта облачността ще намалее и над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно, предаде

Утре над източната половина от страната ще се задържи предимно слънчево. Над западната след обяд и до полунощ ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, в отделни райони временно интензивни и значителни по количество, с гръмотевични бури. Има условия за градушки.

Вятърът ще бъде от изток-югоизток, слаб, в Източна България - умерен. Максималните температури ще са предимно между 29 и 34 градуса, по-ниски по Черноморието.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 27-29 градуса, малко по-високи от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите в Западна и Централна България ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, гръмотевични бури и градушки. На места в Стара планина и в Средна гора валежите ще са интензивни и значителни по количества. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 24 градуса, на 2000 метра - около 17 градуса.

През нощта срещу неделя валежи и гръмотевична дейност ще има и в Централна България, на места в Западна валежите временно ще спрат, гръмотевиците ще затихнат. Около и след обяд, главно в западните планински райони, а и на изолирани места на изток, ще превали и прегърми; без валежи и предимно слънчево ще остане по Черноморието. Дневните температури ще се понижат и максималните ще бъдат предимно между 25 и 30 градуса. В понеделник времето ще бъде слънчево, с купеста облачност след обяд над планините в Западна България, където на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Вятърът ще бъде умерен, от изток. Температурите съвсем слабо ще се повишат.