Онлайн платформа "Преоткрий България" за резервиране на почивки в хотели, както и на места в ресторанти представиха в Министерския съвет трима министри и "Метро България".

Иновативен продукт за малкия бизнес, насочен към потребителите, които искат да летуват в българските курорти и да ползват български продукти, българска храна, го анонсира министърът на икономиката Емил Караниколов.

"Представяме продукт между бизнеса в България и държавата по отношение на това как по иновативен начин може да помогнем на малкия и средния бизнес, производителите на храни,
хотелиерите и като цяло на организацията на трудовата заетост по време на пандемии", каза министърът
на икономиката Емил Караниколов.

Филип Анастасиу, изпълнителен директор на "Метро България" заяви, че платформата ще стартира в началото на юни, с туристическия сезон. Партньорите, хотели и ресторанти, няма да дължат комисиона, те ще се ангажират с безопасност, хигиена и с качествен продукт. Българите да знаят, че резервирайки нощувка, ваканция, вечеря, отиват на едно чисто място, с гарантирани мерки за здраве. Целта е да се насърчи вътрешния туризъм. Разчита се по-късно платформата да бъде припозната и от чужденците.

Другата цел е да се върне българското меню, да се предлагат през платформата български храни и ястия от български предприятия.

Третата част е финансовата стабилност, да се възможността на бизнеса.

Министърът на туризма Николина Ангелкова припомни, че преди месец ведомството й е стартирало кампания "Преоткрий България". А министърът на земеделието Десислава Танева приветства обединените усилия за предлагане на добра почивка при здравни и хранителни стандарти. Тя гарантира, че в България има достатъчни български продукти, за да бъде задоволено вътрешното потребление.