Производството на Fendt спря, след като останаха без части за изграждане на нови трактори. Засегнатите съоръжения, които ще бъдат затворени през следващите три седмици, включват важните обекти на Марктобердорф (трактори) и Асбах-Бойменхайм (кабини).

Компанията подчертава, че поддръжката на дилъри и клиенти остава основен приоритет по време на прекъсването на производството и изработката на части засега продължава на местата на Фойхт (сено и фураж), Валдстетен (фуражни вагони), Хоенмьолсен (техника за фураж Katana) и Волфенбютел (балировачки за кръгли бали).

Като се има предвид липсата на компоненти, единственият вариант е да се спре производството, казва Кристоф Грьоблингхоф, председател на управителния съвет на AGCO/Fendt. „Кога ще започнем отново с производството на трактори зависи от наличието на части на доставчиците ни. Ще започнем отново, щом веригата за доставки работи. В AGCO безопасността на нашите служители, дилъри и фермери е абсолютният фокус на усилията ни. В същото време искаме да гарантираме, че клиентите ни могат да продължат да работят и да осигуряват храна за населението."