Малко вероятно е това да предизвика много вълнение във фермите, но на корпоративно ниво оставката на Хубертус Мюлхаузер като изпълнителен директор на CNH Industrial е основна новина.

Влиза в сила незабавно. Времето на г-н Мюлхаузер в CNH беше едва 18 месеца (назначен за изпълнителен директор през септември 2018 г. и съобщението за напускането му идва в средата на пандемията COVID-19, която принуди компанията да закрие всичките си европейски производствени заводи за две седмици.

Сюзан Хейууд е назначена за изпълняваща длъжността изпълнителен директор, за да ръководи бизнеса през този безпрецедентен период, докато не бъде определен нов постоянен изпълнителен директор. „Бордът и цялото ни ръководство са обединени в решимостта си да гарантираме, че CNH Industrial ще излезе още по-силен от огромните предизвикателства на дните, седмиците и месеците, които предстоят“, каза тя.

Родена във Великобритания през 1969 г., Хейууд е управляващ директор на Exor, най-големият акционер на CNH Industrial, и е председател на CNH Industrial от юли 2018 г. Също така е член на борда на Economist и директор на Chanel.

Срещайки се под нейното ръководство, бордът единодушно се съгласи за назначаването на Одоне Инчиза за финансов директор на CNH Industrial, в допълнение към текущата му роля на президент на финансовите служби.

Бордът също потвърди своята продължаваща силна подкрепа за стратегията на групата „Transform 2 Win“. Създаден под ръководството на г-н Мюлхаузер, петгодишният план, който продължава до 2024 г., ще раздели земеделските и строителните подразделения, комбинирани в нова извънградска компания.

Това също ще доведе до повишени нива на диференциация между марките Case IH, New Holland и Steyr, като последната от тях ще бъде позиционирана като първокласен европейски късокрайник.

Нов трактор под 100 к.с. за глобално представяне също е в процес на разработка. Компанията се стреми да разшири и бизнеса си с комбайни, да намали производствения си отпечатък и да консолидира дилърската си мрежа.

Бордът повтори, че стабилните финанси на групата остават една от основните силни страни на CNH Industrial, както е било и в миналото. Резултатите от първото тримесечие ще бъдат обявени, както е планирано на 6 май 2020 г.