Устройството ZA-M Easy: лесно и прецизно разпръскване на тор с едно натискане на копчето

С обслужващия компютър EasySet може да се борави успешно директно от трактора

Както всички прикачни машини за обслужване на посевите, така и тороразпръсквачките се усъвършенстват, стават по-продуктивни и по-прецизни, така че да се намали себестойността на продукцията.

В това отношение електрониката вече работи успешно и в торачките на Amazone. Конструкторите на немската фирма разработиха за утвърдената серия двудискови тороразпръсквачки ZA-M обслужващия компютър EasySet, с който може да се борави лесно от трактора. Посредством този обслужващ компютър се управляват електрически дозиращите шибри на ZA-M. По този начин в края на полето с едно натискане на копчето двата дозиращи шибъра се затварят или отварят.

В клиновидни участъци водачът има възможност да задейства шибрите вляво и вдясно независимо едни от други. LED-светлините на EasySet показват дали дисковете са отворени или затворени. Освен това посредством обслужващия компютър с едно натискане на копчето може динамично да се напасне изхвърляното количество отделно за всяка страна. При този случай шибърният отвор от всяка страна се показва на дисплея. По този начин по време на движение количеството тор може много лесно да се пригоди към нуждите на насажденията.

ZA-M Easy може без усилия да се монтира на трактора тъй като за задвижването на шибрите не е необходима хидравлика, което означава, че не трябва да се свързват хидравлични маркучи, а само един кабел. Ако изберете в допълнение устройството за гранично торене Limiter, трябва да предвидите допълнителен хидравличен разпределител с двойно действие. В този случай позицията на Limiter се показва на EasySet чрез LED светлина. Der ZA-M Easy е перфектното начало за лесно управление на разпръсквачката с едно натискане на бутон.

Серията торачки ZA-M обхваща три базови модела 1000 л, 1200 л и 1500 л, които чрез съответните надстройки могат да се разширят максимално до 3000 л. Бавнодвижещите се бъркалки осигуряват равномерен и щадящ поток на тора. С възможните работни широчини от 10 до 6 м ZA-M Easy позволява много гъвкаво приложение.

Това прави тази двудискова разпръсквачка идеалната машина за много селскостопански предприятия, които държат на лесното обслужване и надеждността при торенето.

Чрез обслужващия компютър EasySet могат да се управляват електрически дозиращите шибри
Чрез обслужващия компютър EasySet могат да се управляват електрически дозиращите шибри