Последните версии на John Deere 8R все още не са пуснати официално, но електромеханичната трансмисия eAutoPowr и интелигентната система e8wd спечелиха единствения златен медал на тазгодишната Agritechnica.

Известна като първата електромеханична IVT (Безкрайно променлива трансмисия), пълните подробности вероятно няма да бъдат публикувани преди наближаването на шоуто, но разбираме, че новата скоростна кутия вижда хидравличните двигатели, сменени за електрически и че интегрираният генератор доставя до 100 kW електроенергия за външна употреба.

John Deere си партнира с Joskin, за да демонстрира как може да се използва тази мощност, а на Agritechnica белгийската компания, която нарича системата E-Drive, ще покаже модифицирана цистерна за суспензия с три оси, където двете задни оси са с електрическо задвижване.

Заявените предимства на концепцията 8wd с цистерна за суспензия включват значително увеличение на сцеплението и по-малко приплъзване на колелата, а от страна на трактора се казва, че електрическото решение води до подобрена ефективност на скоростната кутия и намалени разходи за поддръжка.