Агресивните самци се кълват до смърт

Фазаните са много войнствени и агресивни, а когато се стигне до любовни игри, могат да накълват съперника си до смърт. Това налага усмиряването им със специални "очила", които се закрепват към клюна им и се закрепват със специални клипове. Тези "очила" намаляват видимостта им и те не виждат по-далече от носа си

Птицевъди обясняват, че тези "очила" може да се използват многократно.

Те са полезни и когато фазаните се отглеждат в едно помещение съвместно с други птици. Дори то да е голямо самците започват кръвопролитни сражения до смъртта на единия от участниците.

Понякога и самките може да се бият за полог.

Но трябва да следите дали "очилата" са на носа на птиците, тъй като някои от тях много бързо се научават да се освобождават от тях.

Опитът от използването на тези "очила" показва, че те намаляват с 99% канибализма.

"Очилата" се слагат и махат лесно не пречат на птиците да се хранят и да водят нормален начин на живот. Птиците свикват с тях само за ден.

За да имате резултат, задължително условие при използването на "очилата" е да снабдите с тях всички самци. Безполезно е слагането им само на един самец. В противен случай обричате на смърт птицата без "очила". Дори ако сложите "очила" само на най-агресивния и стар самец, подрастващите младоци бързо ще разберат слабостта му и няма да го пожалят. 

"Очилата" всъщност действат като предпазна щора
"Очилата" всъщност действат като предпазна щора
За да спрете канибализма, всички самци трябва да имат "очила"
За да спрете канибализма, всички самци трябва да имат "очила"