Фермер изобрети оригинална двукамерна балировачка

19 юни 2019
Агротехника
11223
1 2 3 4
 

Ръсти Инскийп от Вирджиния проектира и изгради система за балиране, която почти утрои продукцията на фермата му

Желаещ да увеличи темпото на производство на сено на малки бали, фермерът от Вирджиния Ръсти Инскийп проектира и изгради система за балиране, която почти утрои продукцията на стопанството му.

Настройката позволява на екипа на Mount Pony Farms да прави, събира и подрежда около 5 500 бали в безопасност на сухо всеки ден, без да се налага да извършват много ръчна работа.

Специално изработеното двустранно балиращо приспособление изстрелва до 27 кг бали на минута.

Машината, наречена Mount Pony Special, се състои от две съединени конвенционални балировачки New Holland BC5070.

Пътувайки със скорост до 13 км/ч двойните му камери изстрелват два реда бали и с по-малко завивания извършва работата на три единични машини. Веднъж изхвърлени, балите се преобръщат на 90 градуса върху платформа за претегляне, преди да се спуснат на земята.

Следващата част от процеса включва екип от три New Holland Stack Cruisers.

Тези самоходни машини минават по редовете, събират бали с конвейер и ги подреждат на борда. След като достигнат капацитет от 162 бали, машините се връщат обратно в двора и разтоварват директно под навеса.

Заключителната част на системата е ремарке с конвейерен ремък, което спомага за ускоряване на доставките до клиенти без товарач. Конвейерът се движи по дължината на ремаркето и позволява на един човек да изпразни целия товар от 607 бали за 90 минути.

Още от Агротехника
0

Оптиком стартира изкушаваща промоция за трактори McCormick от сериите X6 и X7. Високо имиджовите италиански трактори са специално предназначени за тежко и продължително натоварване в земеделските

0

Машините идентифицират и сортират лесно и ефективно редица повърхностни аномалии и заболявания Разходите за експлоатация, възвръщаемост на инвестициите, качествено проектиране,

0

Нови регистрирани машини за първата половина на годината. Товарачите продължават да вдигат позиции. Спад при продажбите на трактори спрямо 2018 г. Ивона Величкова Според новата статистика на сектор

0

Най-доброто качество на най-добрата цена от Интерагри България Основан през 1801 г., световноизвестният френски производител на висококачествени плугове и оборудване за култивация,

0

Земеделските стопани все по-често започват да предпочитат поливни системи с прецизно подхранване /фертигация/ за постигане на високи и стабилни добиви.

Последни новини
0

То ще бде облагано с по-висок ДДС, заради граждански натиск Държавната дума обещава да направи законопроект за премахване на преференциалното данъчно третиране на палмовото масло.

0

Когато температурата се покачи над 22 градуса, на кокошките вече им е некомфортно. Те намаляват потреблението на фураж, спират да снасят, лежат с разтворени крила,

0

Ако сте почитател на оригиналните ястия и необичайни комбинации, тази салата със сигурност ще ви хареса. Необикновеното тук е комбинацията на рулца от раци и колбас.

0

Според последни данни биоземеделието напредва Равнището на бедност в селските райони на общността е продължило да спада, а през 2016 г. и 2017 г. ръстът на биоземеделието е напреднал и е достигнал

0

0 Когато маточниците в производствена единица са прекалено много, това ще доведе до по-лошото им подхранване и отглеждане. А оттам и до по-малки и по-лошо продуктивни майки.

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Зърната се напукват по две основни причини - от оидиум, и от преовлажняване. Докато в първия случай става дума за заболяване, което Вие твърдите, че няма, то във втория - при преовлажняването, трябва...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

55 концерта ще има това лято в културния афиш на Столичната община, обяви кметът Йорданка Фандъкова, която представи програмата за събитията със свободен достъп през сезона. “Имаме мисията да развием културните пространства в града, защото културата е неизменна част от образованието”, подчерта Фандъкова.

Слагайте чаршафите в хладилника преди секс Hапоследък е много модерно за всичко да е виновно глобалното затопляне. И всяко нещо, което бележи негативна тенденция, да се обяснява с климатичните промени. Сексът не прави изключение особено през лета като последните години, когато се редуват много горещи дни с локални бури.

Фермерски пазари, на които производители предлагат храни от животински произход, се спират. Кашкавал, кайма, месо, сирене и т.н. ще може да се купуват само от магазини. Това са нови мерки, които се предприемат за ограничаване на африканската чума по свинете. Вирусът се предава лесно - чрез опаковки, оборудване, дрехи и други.