Ръсти Инскийп от Вирджиния проектира и изгради система за балиране, която почти утрои продукцията на фермата му

Желаещ да увеличи темпото на производство на сено на малки бали, фермерът от Вирджиния Ръсти Инскийп проектира и изгради система за балиране, която почти утрои продукцията на стопанството му.

Настройката позволява на екипа на Mount Pony Farms да прави, събира и подрежда около 5 500 бали в безопасност на сухо всеки ден, без да се налага да извършват много ръчна работа.

Специално изработеното двустранно балиращо приспособление изстрелва до 27 кг бали на минута.

Машината, наречена Mount Pony Special, се състои от две съединени конвенционални балировачки New Holland BC5070.

Пътувайки със скорост до 13 км/ч двойните му камери изстрелват два реда бали и с по-малко завивания извършва работата на три единични машини. Веднъж изхвърлени, балите се преобръщат на 90 градуса върху платформа за претегляне, преди да се спуснат на земята.

Следващата част от процеса включва екип от три New Holland Stack Cruisers.

Тези самоходни машини минават по редовете, събират бали с конвейер и ги подреждат на борда. След като достигнат капацитет от 162 бали, машините се връщат обратно в двора и разтоварват директно под навеса.

Заключителната част на системата е ремарке с конвейерен ремък, което спомага за ускоряване на доставките до клиенти без товарач. Конвейерът се движи по дължината на ремаркето и позволява на един човек да изпразни целия товар от 607 бали за 90 минути.