Днес, 22 юни, е последният ден от Откритите дни, организирани от Опора Заден България. Почитателите на домати могат да посетят демонстрационната оранжерия на фирмата, която се намира в с. Царапица, Пловдивско.

За поредна година Опора Заден България, които са представител на недерландстката семенарска компания, представят разнообразни сортове зеленчуци. Тази година акцент са доматите. От чери домати, през коктейлни и други малки сортове до големи червени и розови тип градински са представени в оранжерията.

През поселените години има сериозен интерес към специфичните сортове домати, подчертава Мария Николова, организатор на събитието. Затова ние представяме най-новите и подходящи за нашите условия сортове, които се харесват и на потребителите, и на търговците, и на кулинарите. Това е една от целите ни да съберем всички по веригата, за да обменят опит и да създадат бизнес контакти, което ще доведе до по-добро развитие и на производството, и на предлагането.

Посетителите на открития ден могат да се насладят и на специалитети от зеленчуци, отгледани в оранжерията и приготвени на място от шеф готвачи.