Този инструмент за бране на боровинки и други горски плодове изглежда като нов, но е направен от повторно използвана дървесина и преработени спици за велосипед.

Стъпка 1: Подготвяме основата 
Изрязваме две по-широки дъскички, както е показано на снимката, като куршуми, с размер 8 на 28 см до върха и 18 см до правоъгълната част. Със същата широчина - 8 см, изрязваме и парче за задната част на инструмента, съответно 8 на 14 см. Минаваме всичко с шкурка.

Стъпка 2: Детайли 

Измерваме широчината и мястото, където пресечната летвичка (отдолу) ще бъде под основата и изрязваме леко по диагонал.

Стъпка 3: Велосипедните спици 

Тях ще трансформираме в идеалните зъбци за бране на горски плодове. Тяхната здрава, но гъвкава форма позволява лесно събиране през отрупаните с горски плодове храсти, като ще осигурят добра, несмачкана реколта.

Изрежете ги колкото е върха на основата, плюс няколко милиметра, които ще бъдат вградени в долната летва. Предварително трябва да сте я надупчили колкото са спиците, в случая 14 бройки. С подходящ инструмент трябва да изострите върховете им.

Стъпка 4: Сглобяване на долната част 

Пробиваме дупки на основите, където ще наредим остатъка от спиците перпендикулярно. Сглобяваме с двете изострени страни на берачката и долната летвичка, завинтваме там, където дъските се събират.

Стъпка 5: Последни сглобки до дръжката 

Поставяме задната страна. За дръжката на берачката ще ни трябват две летвички, едната дълга 18 см, или колкото са дълги страните преди острата част, и една дълга, колкото е широк инструмента – 14 см. Първо завинтваме късата, от едната до другата страна, горе, точно преди ъгъла на острата част. Над нея завинтваме втората летвичка, в средата на първата и отзад на задната страна. Това ни е дръжката. Ергономичният дизайн осигурява удобно захващане, което прави брането на горски плодове по-лесно.
СНИМКА: 05-10, 05-11