Фермерите отново излязоха на протест. Недоволни от цялата страна се събраха на протест пред Министерството на земеделието, а след това отидоха пред Министерския съвет.

Според тях помощта от страна на държавата е недостатъчна и не са изпълнени обещанията за финансово подпомагане на бранша. Те настояват в бюджета за догодина да бъдат заложени помощи, с които да бъдат компенсирани загубите заради войната в Украйна. 

"В бюджета за догодина няма нито една стотинка включена за държавни помощи за тези хора. Искаме влючването на 462 млн. и това са и догодина да има помощи за Украйна. Догодина да има средства по "Де минимис", заяви Димитър Зоров, председател на млекопреработвателите.

"Това е нашият последен апел. Ако не вземат мерки, това си е тяхна отговорност. Могат и да ни затрият. Освен да се съгласим с политиката на правителството или да се борим срещу тях? Ние сме малко, но от нас зависи изхранването на населението", каза Милчо Мирчев, животновъд.

"Ако министър Вътев разпредели правилно сумите по стратегическия план тези средства ще стигнат да работим нормално. Когато се подходи с приоритет към трудните отрасли всичко ще се случи", заяви Бойко Синапов. След протеста пред Министерски съвет участниците заявиха, че ще продължат с недоволството по региони, но как точно ще бъде уточнено допълнително.