Тази събота и неделя, 23 и 24 септември, от 11 до 19 ч. в парка пред НДК ще се проведе поредното издание на "Фермерски фестивал София 2023", организирано от Хранкооп. 

Над 70 производители, кулинари, занаятчии и организации с кауза ще се включат в събитието. През двата фестивални дни посетителите ще могат да намерят богато разнообразие от сезонни плодове и зеленчуци, билки и подправки, хляб и печива с квас, месни и млечни продукти, мед и пчелни продукти, ядки и тахани, вино и оцет, чай и кафе, сокове и сиропи, сладки и солени печива, лютеници и разядки, комбуча и др., предложени лично от техните производители, съобщават организаторите.

Специалната тема на изданието е "Улица Хмел - Фермерски фестивал на българската крафт бира". За първи път на едно място ще се представят 15  занаятчийски пивоварни. Асоциацията на домашните пивовари в България ще проведе
демонстрация, в която всеки може да се включи в приготвянето на бира и да научи повече за съставките, процеса и значението на всеки детайл.

Посетителите ще имат и рядката възможност да побъбрят с пивоварите, много от които ще присъстват лично по време на събитието.

Двете вечери на фестивала ще бъдат освежени от Михаил Йосифов квартет и Деян Каменов - Дидо с неговата нова група Dee Stoned.
В духа на кулинарно-празничната традиция на фестивала ще бъде и представянето на готварската книга на Тоня Благоева - “Природата в чиния”. Тоня е автор на кулинарния блог Благини.

Фермерски фестивал София е част от Календара на културните събития на Столична община и се провежда от 2014 г. с подкрепата на Столична община.