Науката ще има активна роля в новия подход за управление на сектора, базиран на консолидиране на цялата агрохранителна верига – от полето до трапезата. Ще бъдат установени слабите звена, за да се насочат в тези посоки усилията на учените. Това заяви министърът на земеделието и храните Кирил Вътев, който посети Университета по хранителни технологии, само броени дни след официалното си встъпване в длъжност.

От името на академичното ръководство зам.-ректорът проф. Галин Иванов връчи на министър Вътев почетен плакет „70 години УХТ“ в знак на благодарност за отличните взаимоотношения, които ръководената до неотдавна от него фирма „Тандем-В“ има с университета.

Като един от водещите експерти в месопреработвателния бизнес в България през последните 30 години, министърът се включи и в тържеството по повод 70-годишнината на катедра „Технология на месото и рибата“. На събитието, което се проведе в рамките на честванията ,,70 години УХТ”, присъстваха преподаватели, студенти, представители на бранша. А членовете на Асоциацията на месопреработвателите в България (АМБ) проведоха и своето годишно общо събрание.

Поздравителен адрес и статуетка бухал, която символизира мъдростта, знанието и науката, връчиха от АМБ на ръководителя на катедра „Технология на месото и рибата“ чл.-кор. проф. д.т.н. Стефан Драгоев. От асоциацията отличиха с почетна грамота бившия агроминистър Мехмед Дикме, възпитаник на катедрата и понастоящем член на Съвета на настоятелите на УХТ.

Преди да награди АМБ и да връчи на председателя Атанас Урджанов почетен плакет „70 години УХТ“, зам.-ректорът доц. Христо Спасов изрази своята удовлетвореност от добрите контакти на предпритията с университета. Той благодари за възможностите, които те предоставят на студентите да провеждат своите стажове и да се реализират. Доц. Спасов връчи на фирми, подкрепящи катедрата и УХТ благодарствени грамоти.