Среща със земеделски стопани и представители на семенарската индустрия организира ръководството на „Сортови семена“ Разград на 2 юни от 9,30 часа в опитните полета на фирмата. Мениджърът Мариела Йорданова е приготвила богата палитра от българска и чужда селекция ечемик, пшеница, тритикале и ръж, така че колегите й да се убедят в качествата на предлаганите семена.

Самата Йорданова е с дългогодишен опит в семепроизводството и зърнопроизводството. За пореден път тя кани колегите си на Ден на пшеницата в Кубрат, който традиционно се провежда през първия петък на месец юни вече 17 години.

По време на открития Ден на пшеницата ще бъде представена селекцията семена на KWS от Агредо и KWS България; селекция Saaten Union от Суммит Агро; селекция на италианската компания Manara, чиито търговски права за България притежава Сембодиа, както и селекциите на LG, Syngenta, Lidea и Добруджанския земеделски институт - Генерал Тошево. Ще бъде обявена и актуалната продуктова листа на „Сортови семена“ за производствен сезон 2023/2024 г.

Сред темите, които ще бъдат включени по време на събитието, са пазарната обстановка в сектор Зърнопроизводство, агрометеорологичната обстановка, анализ на развитието на есенните култури към момента и прогнози за жътвената кампания.

Мариела Йорданова: “Следвайки вижданията на компанията за устойчиво земеделие и производство на чиста и здравословна храна и в контекста на стратегията “От фермата до трапезата”, по време на събитието ще обявим официално и нова марка продукти на нашата компания - козе и овче кисело мляко и сирене от животновъдната ни ферма с мандра“.

Всички участници в открития Ден на пшеницата ще участват в Томбола с атрактивни награди - традиционни и нови продукти от портфолиото на “Сортови семена”. Като комплимент ще получат продукти от козе и овче мляко.

Ден на пшеницата 2023 ще се проведе в опитното поле в землището на град Кубрат (по пътя Кубрат-Русе, срещу стопанството на "Сортови семена").