Почти без валежи ще е днес, с вероятност за слаби превалявания главно в планинските райони. Ще продължи да духа слаб до умерен югозападен вятър и максималните температури слабо ще се повишат. Очакванията са за стойности между 24° и 29°, в София - около 23°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, но ветровито. Вълнението на морето ще отслабва, а температурата на морската вода е от 16° на север до 20° на юг.

Добри условия за туризъм в планините и днес. Ще има променлива облачност, на места е възможно да превали. Ще духа силен югозападен вятър, предаде БНТ.

За пореден ден на много места в Европа ще бъде с валежи. Причината – обширен циклон, който определя времето в по-голямата част от континента. По-значителни количества се очакват в Южна Франция, в Италия, по западното крайбрежие на Балканите, както и в северозападните райони. Ще има и гръмотевична дейност, възможни са и градушки. В останалата част от полуострова ще преобладава слънчево време.

И у нас, в близките дни ще има много слънчеви часове, а затоплянето ще продължи. Валежи се очакват в края на съботния ден, първо в западните райони, а през нощта срещу неделя – в цялата страна. Има повишена вероятност за локални значителни количества, гръмотевични бури и градушки. Ще започне понижение на температурите.