Отдавна ли мечтаете за хамак, поставен на уютно и приятно място в градината или на терасата, където можете просто да си починете? Той е не само идеален за релакс, но и внася определена атмосфера - бохемска и леко екзотична.

Първата идея е полезна за тези, които нямат начин да окачат хамак по обичайния начин. След това можете да изградите подова конструкция, на която да го поставите. Такива хамаци се продават и в магазините.

Хамакът е доста неефективен без възглавници, но въпреки това много хора забравят да ги използват. Поне една с голям размер или няколко малки определено ще ви бъдат полезни. В допълнение, одеялото също ще бъде чудесно допълнение към хамака, особено при ветровито време.

Външен хамак

може да се постави навсякъде, а още по-добре може да се мести постоянно. Сутрин той ще стои в цъфтяща градина, следобед ще се скрие от жаркото слънце на верандата, а вечер ще се превърне в играчка за децата във вътрешния двор.

Мястото около хамака е добре да бъде украсено с лампи, текстил, завеси и саксийни растения. Така това място вече ще се доближава до концепцията за лаундж - преносима зона и е оборудвано според най-висок клас.

Можете да поставите висящ хамак и

на тесен балкон

Основното предимство ще е добра гледка към околността. При това разположение на хамака е важно сградата поне частично да го предпазва с покрива си от дъжд и вятър. Гирлянда или например подови свещници за романтична вечер ще изглеждат страхотно в такъв кът за четене.

Между другото, хамак може да бъде окачен на балкона и в апартамента - но е полезен само за летния период. Особено добре ще изглежда и на открити балкони. И ако ги украсите с цъфтящи саксийни растения - като цяло получавате вилна градина в миниатюра.

Идея е да поставите бебешка завивка върху него. Това ще бъде от голяма полза за тези, които не могат да понасят твърдите въжета и искат една наистина райска почивка. За такива цели е подходящ най-евтиният хамак. Дори и през есента, с одеяло, в такъв хамак ще бъде възможно да прекарате слънчевите дни на верандата или терасата.

Под навес в зоната за отдих

Хамакът може също да бъде прикрепен към опорните стълбове на вашата пергола. Има цяла всекидневна, с цветен диван с много възглавници и масички. Такъв ъгъл може да служи като чудесно място за семейни партита или детска площадка - по ваш избор.
Хамакът с оригинална форма изглежда перфектно и в японски кът или всеки друг минималистичен дизайн.

Хамак

с четири опори

е най-лесно да реализирате на закрито или на верандата, тъй като в двора със сигурност ще трябва да изградите допълнителна конструкция. Тогава той се оказва квадратна, леко извита форма и трябва да е достатъчно голям за добра почивка. Например, 2 х 2 м. Освен това не може без няколко възглавници. Но е идеален за деца за настолни игри.

Хамак

от строителни палети

е идеален за майстори, които обичат да правят всичко със собствените си ръце. Тук ще ви трябва шкурка, добър матрак и доста сигурна стойка.
Такъв хамак няма гръб и е най-добре да се използва като люлка, а не като диван. Ако е закачен достатъчно ниско, е подходящ за най-малките, а и по-старото поколение може да подремне без страх от височини.

Хамакът може да не е независим елемент, а

част от комплекс

Например, огромен хамак с размерите на двойно легло може напълно да замени меката мебел на вътрешния двор или в хола.

Под големия навес, е само той - и нищо друго. Така че можете доста да разнообразите лятната си вила с тропическа люлка.

Стилът на конструкцията е много добре обмислен - комбинация от оранжеви, кафяви и черни цветове. Обърнете внимание на интересния дизайн, който помага за закрепването на хамака. Отгоре има решетка. Тя може да бъде обвита с бръшлян или лоза. Наблизо има дървени рафтове, с цяла колекция на бонсай. Японският стил може да бъде проследен и в керамиката, което прави образа на този креативен хамак още по-екзотичен.

Хамакът може дори да бъде

вид градинска мека мебел

ако не искате постоянно да се люлеете. Не всеки обича да не чувства земята под краката си и ако сте един от тях, просто трябва да обърнете внимание на не по-малко интересни опции за хамак.