Докато навън е хубаво и летният сезон е в разгара си, трябва да използвате времето. Например да направите красиви места за повече цветя на открито около къщата ви, а защо не и отвън на улицата. С тази кашпа разходите са минимални, а резултатът ще надмине всички очаквания. Авторът на YouTube канала „Мария Амелия Мендес – Здравословен и устойчив живот“ споделя личния си опит в създаването на декоративна цветна леха.

Необходими материали:

0 тухли (можете да използвате втора употреба);

0 цимент;

0 пясък;

0 стиропор (ако не ви дразни скърцането);

0 бои;

0 строително лепило;

0 лак за бетон.

Оптимално е да се направи такъв декоративен дизайн до стената на къщата. Сложете контейнер с растение на мястото и след това издигнете обла стена от тухли, измазани с циментово-пясъчен разтвор. Отгоре – циментова мазилка.

На следващия етап пристъпваме към създаване на имитация на зидария.

Натрошете стиропора. Пригответе циментово-пясъчен разтвор с добавка на трохите от него. Оформете "камъни" (като сурови мекици преди да ги дърпаме) и ги залепете към измазаната повърхност.
Запълваме шевовете между "камъчетата" с течен разтвор (циментово мляко), смесен с PVA лепило и боя.

Боядисване

В крайна сметка остава само да боядисате фигуралните камъни. Но трябва да изчакате, докато разтворът се втвърди. Няма ограничения за изкуството - рисувайте както искате. В края покриваме стените с акрилен лак за бетон.