Пилотният проект трябва да започне в началото на следващата година, а новият блок е планиран да влезе в пълно производство през 2024 г.

TCG 7.8 H2, първият водороден двигател на Deutz, мина всички тестове. Пилотният проект трябва да започне в началото на следващата година, а новият блок е планиран да влезе в пълно производство през 2024 г.

Въз основа на съществуващ дизайн, тихо работещият и неутрално въглероден блок с шест цилиндъра генерира мощност от 200 kW (268 к.с.).

Подходяща за всички настоящи приложения на Deutz, наличната инфраструктура се очаква да ограничи първоначалната употреба до стационарно оборудване, генератори и железопътен транспорт. Може да минат няколко години, преди да видим нещо в трактор.

Първото заявление ще бъде за производство на електроенергия в партньорство с регионално комунално предприятие. Пилотният проект е планиран да започне в началото на 2022 г.

„Ние вече произвеждаме чисти и високоефективни двигатели“, казва изпълнителният директор Франк Хилер от Deutz AG. „Сега правим следващата стъпка. Нашият водороден двигател е готов за пазарите.“ (БФ)