Това ще стане на 22 и 23 ноември във Виена, Австрия, където ще се проведе конференцията за развитие на растителните протеини в Европейския съюз.

Събитието е организирано от австрийския министър на устойчивостта и туризма г-жа Елизабет Кьостингер и еврокомисаря по земеделие и развитие на селските райони Фил Хоган.

Около 200 поканени експерти от селскостопанските вериги за доставка на фуражи и храни, изследователски и консултантски мрежи и национални и регионални администрации ще обсъдят основните констатации от доклада на ЕК за състоянието на растителните протеини, текущото производство и неговият потенциал за по-нататъшно развитие.

На втория ден от конференцията министър Кьостингер и членът на Комисията Хоган, заедно с представители на високо равнище от Европейския парламент и ключови заинтересовани страни, ще обсъдят как съществуващата и бъдещата политическа рамка би могла да подпомогне по-нататъшното отключване на потенциала за производство на растителни протеини в Европейски съюз.