Мобилно звено на Югозападното държавно предприятие съобщи, че е задържало системен нарушител в района на Държавно горско стопанство "Елешница", с множество кражби на дървесина. Съвместната акция с полицията е извършена на 17 ноември на горски път в местността Сатевото.

При проверка на автомобил "Дайхатсу-Роки" и ремарке без номер, управляван от Велко Фръндев е установено транспортиране на незаконно добита строителна дървесина. Трупите от бял бор с общ обем 2 куб. метра и дължина 4 метра са били без контролна горска марка и без превозен билет. Това е шестото по ред нарушение на лицето за последните две години.

Проверяващите са съставили констативни протоколи и два акта за нарушение. Дървесината, заедно с моторното превозно средство и ремаркето са конфискувани и се съхраняват в склада за задържани вещи в гр. Разлог.

Общо 12 акта за незаконна сеч и транспортиране на дървесина са съставени през изминалата седмица от горските стражари в териториалните поделения на предприятието. Над 1 20 проверки на дърводобивни обекти, превозни средства, ловци, риболовци и други физически лица са извършени само за седем дни от 11-18 ноември.

От предприятието декларират, че проверките няма да спрат.