Това каза днес шефът на Националната асоциация на зърнопроизводителите /НАЗ/ Костадин Костадинов пред в."Български фермер" след проведена среща с МЗХГ миналата седмица.

Срещата бе поискана от асоциацията по повод скандална според нея проектонаредба на Министерството на икономиката за водене на регистър на лицата, осъществяващи икономически дейности, свързани с нефт и нефтопродукти.

Документът въвежда непосилни изисквания за фермерите - водене на дневници за гориво и други трудно изпълними изисквания с всекидневни данни и ЕГН на трактористите, казва НАЗ. А освен това допълни, че проектът е пуснат за обществено обсъждане, без в изготвянето му да са взели участие експерти от МЗХГ и представители на бранша, затова зърноизводителите от всички региони заявиха готовност да протестират.

Сега до дни всички 28 регионални структури на асоциацията в страната ще подготвят своите становища по проектонаредбата, които управителния съвет на НАЗ ще обобщи и ще внесе в Министерство на икономиката в рамките на общественото обсъждане, съобщи Костадинов.