Брой гледания274
Брой коментари0

Бидонът е на топло, но няма ферментация. Какво да...

Бидонът е на топло, но няма ферментация. Какво да направя? Това се дължи и на факта, че маята може би не е жива, че компотите са пастьоризирани, а джибрите са много стари и в тях може да са се развили бактерии, които подтискат или убиват дрождите. Препоръчваме ви първо да се измери захарното съдържание - ако е повече от 18-20%, да се разреди с вода до 18%. Към тях да се прибавят 150-200 г хлебна мая, която е размита в 0,5 л хладка вода и е престояла в покрита тенджера при температура 25-28 градуса С, докато се появи буйна ферментация /това става за 2-3 дни и се появяват балончета/. Тогава с този разтвор /с маята/ се залива материала в бидона и се разбърква внимателно само горния пласт. На втория-третия ден трябва да има знак за ферментация и тогава вече се разбърква цялото количество. Ако джибрите са вкиснали, за да се получи нормална ракия, при зареждане на казана(може и сега) добавете 1-2 пакетчета сода за хляб, за да неутрализирате киселините. Ако джибрите са в добро състояние, няма начин да не протече ферментацията.

тема от статия:

Какво да се направи, като не ферментират джибрите

31.05.2018 в 17:21

Регистрация за участие в томбола „АБОНАМЕНТ 2020”
Отговор:По принцип сортът Муцу има сочно месо, което е леко сладко, но и с подчертан киселичък вкус. Колкото до вкусовите качества на ябълките, независимо от сорта, те зависят от климатичните условия през...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

3,7% е ръстът на икономиката за третото тримесечие - четвъртият най-добър резултат в Европа Потреблението измести износа Вътрешното потребление, възстановеното търсене на имоти и финансовите услуги дърпат икономиката напред и печелят най-много. Това показват данните на националата статистика. В четвъртък тя обяви, че БВП на България е нараснал с 3

Испански лекари са върнали към живот британка на 34 години, след като сърцето ѝ спряло за цели 6 часа, съобщи в. “Дейли мейл”. Болницата Вал д'Еброн в Барселона разкри, че Одри Шоман попаднала в снежна буря в Пиренеите на 3 ноември, изпаднала е в тежка хипотермия, довела до спиране на сърдечната и дихателна дейност

Художникът и собственик на галерия “Графикарт” Людмил Георгиев е двигателят на инициативата “За втори път ще ви кажа: Има ли жури, не търсете справедливост”. Така с чувство за хумор графикът, колекционер и собственик на галерия “Графикарт”, Людмил Георгиев се обърна към претендентите за най-престижната награда за млади автори в областта