Мъжкото ще ви осигури качествено месо * Женското може да продадете за отглеждане за мляко

Много хора смятат, че е нерационално да се захващат с отглеждане на теле в домашни условия. Но в същото време гледат крава. А има ли крава, трябва да има и теле. За да има мляко.

Отглеждането на теле има своите плюсове. Първият е, че

то наддава по-бързо на тегло от кравата

До година може да тежи до 400 кг, ако е хранено правилно. И ако оптимизирате хранителната дажба, можете да получите качествено диетично месо

не само за продажба, но и за собствена консумация.

Втори плюс - мъжките не са придирчиви към храната - всичко, което попадне в хранилката, се изяжда до последно. При тях няма ангажимент за доене, така че ароматът и вкусът на храната, която им давате, нямат значение при угояване на мъжко теле за месо.
Съвет, ако телето е отбито:

Не забравяйте да включите млякото и млечните отпадъци в дажбата. Храносмилателната система на малките телета започва да се образува на възраст 21-35 дни. Следователно ензимите трябва да присъстват и при изкуствено хранене. Те са необходими,

за да се усвои грубата растителна храна,

която животното яде. В резултат на това усвояемостта на храната при младите телета ще бъде по-висока. А така се стига до по-малко консумация на храна и по-бързо натрупване на мускулна маса.

Телето трябва да се храни с мляко и млечни отпадъци. Защото храната на растителна основа не се усвоява в червата и застоява, а така се натрупват токсини.
Телето трябва да се храни с мляко и млечни отпадъци. Защото храната на растителна основа не се усвоява в червата и застоява, а така се натрупват токсини.