Новата концепция позволява прецизно нанасяне до всяко отделно растение

AGCO сключи споразумение за сътрудничество с Robert Bosch GmbH, BASF Digital Farming и Raven Industries Inc. То е фокусирано върху оценка на целенасочената технология за пръскане, която да направи прилагането на продуктите за растителна защита по-ефективно и ефикасно. С новата концепция се намаляват входящите разходи при управление на фермата и се допринася за устойчивостта на околната среда.

Технология за наблюдение в реално време

За да подпомогне намаляването на прилаганите хербициди, целевото пръскане ще се съсредоточи върху сензорна технология в реално време, за да взима решения за защита на културите. Чрез откриване на плевели в отглежданите култури, както и в угарите, тази технология трябва да извърши прецизно целенасочено поставяне на продукти до нивото на отделните растения.

Подобрява рентабилността на фермерите

В допълнение към ползите за околната среда, целенасоченото пръскане трябва да помогне за повишаване на рентабилността на фермерите, като пръска хербицида, единствено когато е необходимо. Това прави използването на по-ефективни хербициди достъпно, което позволява много по-добър контрол на плевелите. Там, където вече се използват оптимални хербициди, интелигентната пръскачка осигурява намаляване на обема и разходите.

Първоначалната концепция се оценява на пръскачката Fendt Rogator в Европа с планове да внедри в Северна Америка през 2022 г.

Bosch, Xarvio и Raven

Заедно с експертния опит на AGCO в областта на приложното оборудване, Bosch предлага възможности за хардуер, машинно обучение и изкуствен интелект, както и цифрови услуги. Xarvio Digital Farming Solutions разполага с автоматизиран в реално време полеви агрономически двигател за вземане на решения за управление на плевелите и оптимизация на културите. Raven Applied Technology се ангажира с ефикасността на пръскачките и оперативната ефективност, които допълнително позволяват прецизен контрол на химикалите за целенасочени приложения при пръскане. (БФ)

Снимка:

16-1