Новият 1390 предлага на клиентите много допълнителни функции, опции за персонализиране и работа според нуждите

В продължение на много години 13-тата серия машини на Weidemann се продава успешно в областта на земеделието и животновъдството, общинските услуги, както и в дребното производство и промишлеността. Моделите претърпяха постоянно развитие и в крайна сметка се превърнаха в тип 1380 с голямо разнообразие от конфигурации. Във връзка с прехода към нови двигатели, успешният модел беше рестартиран и щателно преработен. 1390 предлага на клиентите много нови функции и опции за персонализиране и работа според нуждите.

Една от най-отличителните иновации на модела са

трите опции на двигателя Yanmar

Базовата мощност на двигателя е 18,4 kW/25 к.с., а мощността на по-голямата версия е 33,3 kW/45,3 к.с. Освен това има още един със статистически характеристики 40,1 kW/54,5 к.с.

И двата големи двигателя са оборудвани със система за последваща обработка с DPF и DOC (автоматична регенерация). Двигателят с мощност 25 к.с. отговаря на изискванията на регулирането на емисиите от етап V без допълнителна обработка на отработените газове и следователно е евтина, проста основна опция.

Новият задвижващ механизъм „ecDrive“ (Electronic Controlled Drive) с електронно управление, разработен от Weidemann, позволява повишена ефективност на машината, дори при двигатели с ниска мощност.

Четири различни режима на шофиране

са внедрени специално за ecDrive: автоматичен (100% производителност на машината), еко (намалена скорост на двигателя за намален разход на гориво и намалени нива на шум) и избор от два допълнителни режима за използване на хидравлично контролирани прикачени устройства или оптимизирани цикли на Y-зареждане.

Електрическата ръчна спирачка (дискова спирачка) с функции Auto-Hold и Hill-Hold осигурява абсолютна безопасност и комфорт при работа със спиране и тръгване.

Модел 1390 се предлага като опция с покрив на водача, сгъваем покрив на водача (eps - Система за лесна защита) и кабина. LED фарове влизат в стандартния пакет.

Интериорът на товарача е напълно преработен

и предлага, наред с други неща, концепция за контрол на цветовете и нов многофункционален джойстик.

Допълнителни иновации са добре организираният дисплей в зрителното поле на водача и системата за диагностика и анализ wedias, с които могат да се разчитат бързо и ясно голям брой функции на шофиране. Има добър достъп до основни компоненти за обслужване.
Свързването на прикачното оборудване е лесно, благодарение на опционалното освобождаване на налягането в 3-та контролна верига на предното товарно рамо и стандартни хидравлични съединители с плоска повърхност.

Добрата видимост

характеризираща предишния модел, е допълнително подобрена. А кабината се отличава със своя простор в този клас превозни средства. Има много добра видимост и отзад благодарение на панорамното задно стъкло, изместената колона на кабината и наклонения капак на двигателя.
Пълният редизайн на 1390 завършва с преработване на характерните динамични линии на капака и кабината на моторното отделение.

Интериорът на товарача е напълно преработен и предлага, наред с други неща, концепция за контрол на цветовете и нов многофункционален джойстик
Интериорът на товарача е напълно преработен и предлага, наред с други неща, концепция за контрол на цветовете и нов многофункционален джойстик
Свързването на прикачното оборудване е лесно, благодарение на опционалното освобождаване на налягането в 3-та контролна верига на предното товарно рамо и стандартни хидравлични съединители с плоска повърхност
Свързването на прикачното оборудване е лесно, благодарение на опционалното освобождаване на налягането в 3-та контролна верига на предното товарно рамо и стандартни хидравлични съединители с плоска повърхност