Тази напитка е много интересна на вкус, лековита и екзотична.

За нея са ви необходими 40 грама черен пипер на зърна. Те се поставят в стъклена бутилка от 2 литра и се заливат с прясна ракия, като се оставя въздушна камера от около 100-150 мл.

Затапва се и се оставя в помещение със стайна температура за настойване една седмица. Изисква се ежедневно разклащане и обръщане на бутилката за хубаво размесване.

След изтичане на срока ракията се отделя и се прецежда през двупластова марля. Бистрата е екстракт, който е готов за наливане в стъклени бутилки.

Зърната черен пипер, които са ви останали в стъкления съд, могат да се залеят втори път, но вече само с един литър прясна ракия.

Настойването трябва да продължи този път около две седмици.

След това в дамаджана от 10 литра се налива 8 литра прясна ракия и се доливат 200 мл от произведения екстракт. Разбърква се и след 24 часа се опитва, ако не ви задоволява, тогава се долива и втора порция екстракт от 100 мл и пак се опитва. Така се повтаря до получаване на желания от вас вкус.

Тази готова напитка е много подходяща за приготвяне на греяна ракия.