Продукти: 300 г брашно, 3 яйца, 100 г захар, 20 г мая, половин чаена чаша прясно мляко или вода, половин чаена чаша разтопено масло, щипка сол, чаена чаша гъст мармалад, половин чаша счукани орехови ядки, ванилия.

Начин на приготвяне: Маята се размива в млякото или водата, прибавя се малко брашно и се разбърка на кашица.

Две цели яйца и един жълтък се разбиват добре със захарта, солта, разтопеното масло и ванилията.

В пресятото брашно се прави кладенче, прибавят се маята и яйчената смес.

Замесва се меко тесто, оставя се на топло да втасва и когато увеличи двойно обема си, се разточва на кора с дебелина около сантиметър. Кората се намазва с мармалада, поръсва се със счуканите орехи и се навива на руло, което се слага в намазана с масло и посипана с брашно продълговата форма.

Отгоре се намазва с белтъка и се пече в умерена фурна. След като изстине, се изважда и по желание се поръсва с пудра захар.