Nestle Purina пуска храна за домашни любимци, която се основава на алтернативни протеини, за да използва по-добре ресурсите на планетата. Новата линия включва насекоми, както и растителни протеини от бакла и просо.

Purina Beyond Nature's Protein ще се продава първо в Швейцария от ноември. Ветеринарни лекари и диетолози в Purina са съставили две рецепти: една, базирана на пилешко месо, свински дроб и просо; втората използва протеини от насекоми, пиле и бакла. И двата варианта са достъпни за кучета и котки.

Протеинът от насекоми идва от ларви на черна муха войник, които вече се използват в храната за животни в Европа. Просото и баклата осигуряват протеини, енергия и фибри за подпомагане на храносмилането. Всички съставки се приготвят на пара, за да се поддържа качеството на хранителните вещества.

Новата храна за домашни любимци е разработена, като се вземат предвид различните хранителни изисквания на котките и кучетата, както и различните им вкусови профили. Източниците на протеини са смесени, за да доставят всички основни аминокиселини, от които се нуждаят кучета и котки, с различни нива на протеини от насекоми за всеки.

Оказва се, че в момента търсенето на екологична храна за четириноги домашни любимци е нараснало значително. С пускането на пазара Purina ще проучва потребителите, за да получи ценна обратна връзка за новите продукти. В допълнение към използването на алтернативни протеинови източници, пускането на Beyond Nature's Protein ще допринесе допълнително за околната среда. Purina се съгласи на партньорство с Reforest'Action за всеки продаден продукт да бъде засадено дърво в Суматра, Индонезия, за подпомагане на залесяването.