Ива Тончева

Waterford Distillery пусна на пазара първото биологично ирландско уиски! Дестилирано през 2016 година, Био Gaia 1.1 е произведено от ирландски биологичен ечемик, отгледан от група фермери. То е single malt и е сертифицирано от Organic Trust -Ирландия.

Седем фермери са откликнали на предизвикателството на дестилерията да отгледат първия в Ирландия биологичен ечемик за производството на уиското.

То е отлежало в първокласни дъбови бъчви. Бутилирано е без използване на оцветители, добавки или студена филтрация: всичко е изцяло натурално.

"Ние сме сериозни в амбицията си за произвеждаме 400 до 600 барела органично уиски на година“, казва основателят и главен изпълнителен директор на Waterford Distillery Марк Рейние. „Залагаме на цялото количество биологичен малцов ечемик, отглеждан в Ирландия, за да произведем уиски за взискатели ценители.

Био Gaia 1.1 е с цени 80-86 евро/ 80 английски паунда/ 110 щатски долара и се предлага от 12 октомври на повече от 20 пазара. За Европа и Азия първоначално са изпратени 18 000 бутилки, а 6000 предвидени за САЩ.