След дебат и гласуване до 23 октомври представителите на ЕП ще започнат да заседават с министрите на ЕС за пакета с реформи

Дебат във вторник и гласуване до края на седмицата е част от програмата на пленарната сесия на ЕП. Заседанията се провеждат онлайн във връзка със зачестилите случаи на коронавирус в Белгия и Франция.

Най-вероятно евродепутатите да подкрепят промените в политиката, която отговаря на съответни нужди на отделните държави членки. Те са залегнали в стратегически планове, които всяка държава трябва да изготви, в които посочват как възнамеряват да изпълняват целите на ЕС. Комисията ще проверява тяхното изпълнение.

Евродепутатите ще гласуват и задължителните и доброволни, но носещи повече точки, екопрактики.

По програма са и предложения за намаляване на плащанията за по-големи земеделски стопанства и насочване на повече средства към по-малките стопанства и младите земеделски стопани, за да им се помогне да се справят с кризи и да се опростят правилата за извършване на проверки и контрол.

ОСП представлява 34,5 % от бюджета на ЕС за 2020 г. (58.12 милиарда евро). Около 70 % от бюджета на ОСП подпомага доходите на шест до седем милиона земеделски стопанства в ЕС.

Очаквайте още новини по темата днес.