Днес над Северна България облачността ще се задържи значителна, на места ще превалява и дъжд, докато над Южна ще бъде предимно слънчево, съобщи БНТ.

В сутрешните часове ще е между 9° и 14° градуса, а следобед - между 19° и 24°, в Северна България температурите ще са малко по-ниски. Ще духа до умерен, в Дунавската равнина все още временно силен западен вятър, който към края на деня ще отслабне значително и ще се ориентира от югозапад.

С малко повече облаци ще бъде по северното Черноморие, но над останалата част от крайбрежието ще преобладава слънчево време. През деня ще е ветровито, но привечер вятърът ще отслабне.

На места по най-високите части на планините е възможно да превали слаб сняг. Облачността ще е променлива, а вятърът умерен и силен. В курортите следобед ще е от 7 до 17 градуса.

В петък времето ще бъде предимно слънчево. Сутринта в низините и котловините видимостта ще е намалена, ще бъде и доста хладно, с температури между 7° и 12°, по-ниски във високите полета в Западна България. През деня ще започне затопляне, което ще продължи и през следващите дни.

В събота и неделя ще се задържи предимно слънчево. Температурите значително ще се повишат и максималните в неделя ще са близки до 30°.