Как да създаваме добавена стойност на селскостопанските храни, каква е ролята на клъстерите в индустриалните екосистеми, начини на преструктуриране на бизнес и още теми ще засегне двудневна конференция във Варна на тема „Биоикономиката като двигател за екологичен чист, устойчив и приобщаващ растеж. Клъстерите и тяхната роля на ключови играчи в процеса“. 

Събитието ще се проведе на 28 и 29 септември и се организира се организира съвместно с националните клъстерни асоциации на България (ИАНМСП) и Румъния, с подкрепата на Европейския клъстерен алианс

Първата част на конференцията ще бъде под формата на семинар, в който ще разберем повече за биоикономиката и европейска клъстерна стратегия за растеж в ЕС. Ще бъдат показвани добри примери на проекти. 

Вторият ден е посветен на съвместните работни сесии и дискусии между представителите на български и румънски клъстерни организации към общ подход в Дунавския и Европейския контекст. Организаторите приветстват участието и на други индустриални сектори и техните представители на клъстери, като е осигурен специален панел с възможности за представяне на развитието и потенциала на междусекторното сътрудничество.

Събитието цели да допринесе за насърчаване и подпомагане на българските фирми в обединяването им в клъстери за по-успешна интернационализация и конкурентоспособност. По време на събитието ще има възможност да се проведат преки бизнес срещи с представители на румънски фирми и клъстери за създаване на дълготрайни бизнес партньорства. Работният език на конференцията е английски език.

Освен на живо, форумът ще бъде предаван и онлайн. Участието в конференцията е безплатно. Още информация вижте тук