Продукти: 1 консерва боб, 1 консерва сладка царевица на зърна, 1 чушка, 1 домат, 1 люта чушка, половин глава червен салатен лук, 1 скилидка чесън, по 1 връзка магданоз и кориандър, лимон, сол и черен пипер на вкус, царевично олио

Приготвяне: Изсипете консервите от боб и царевица в гевгир, за да се оттече соса. Изплакнете със студена вода. Докато се отцежда течността, почистете и нарежете на малки кубчета чушката и домата.

Нарежете лютата чушка много на ситно. Червеният лук и чесънът също се почистват, обелват и нарязват на ситно.

Измийте и подсушете върху домакинска хартия магданоза и кориандъра. Нарежете ги.

Настържете и прибавете малко от лимонената кора. Изстискайте сока от лимона и подправете със сол, черен пипер и царевично олио. Вкусът на салатата ще бъде още по-впечатляващ, ако вместо лимон използвате лайм. Объркайте добре всички съставки и полейте с дресинга.

Желателно е преди сервиране салатата да престои около час. Така лукът ще се маринова, а пресните зеленчуци ще поемат аромата на зелените подправки.