Най-често всички стопани на лозя и овошки, които ги отглеждат в дворовете си, имат желание да получават наготово съвети колко от даден препарат да сложат в пръскачката.

Невинаги е възможно в препоръките към лозарите и овощарите да бъдат давани тези съвети по различни причини. Но пък дворните градинари би трябвало и сами да могат да се ориентират колко грама или милитра от даден растителнозащитен препарат да сложат в 10 литра вода или в друг обем.

Важно е първо да прочетат и спазят указанията на производителя на етикета на препарата. И на второ място - като са получили съвет и от специалиста-агроном в аптеката, който им го е продал.

А иначе, те нямат никакъв проблем, да изчислят и сами, при положение, че разполагат с подобна таблица, като тази, която сега предлагаме.

Когато прочетете в нея каква е дозата за даден продукт в проценти и искате бързичко да си я превърнете в грамове или милилитри - погледнете в графите. Имате изчисления дори и за различни обеми - за 10, и за 25, и за 50, и за 100 литра вода.