Националната служба за съвети в земеделието организира на 11 юни, четвъртък, уебинар за въздействието на минералното хранене върху качеството на храните и човешкото здраве.  От 13.30 часа до 15.45 часа участниците ще бъдат запознати онлайн с добри практики и новости в използването на калий и магнезий при полски зеленчуци.

Уебинарът е отворен за всички желаещи да участват - земеделски
стопани, научни работници, консултанти, студенти, неправителствени организации и други заинтересовани лица в областта на земеделието. 

Основните теми на уебинара са:

. Управление на храненето на зеленчуковите култури за производство на функционална (здравословна) продукция;

. Роля на калия и магнезия за формиране на ценни хранителни съставки и за преодоляване на стресови ситуации;

. Добри практики и новости в прилагането на калиеви и магнезиеви торове за увеличаване съдържанието на здравословни съставки в зеленчуковите култури (ефективност, избор на подходяща форма на торовете, оптимални норми и срокове на торене);

. Диагностика на храненето с калий и магнезий;

. Визуални признаци на дефицит на калий и магнезий при зеленчукови култури.

Участието в уебинара е безплатно, но е необходима предварителна регистрация! 

Регистрацията може да направите на: https://forms.gle/wh1bHicCUFSuNiDc6 или като изпратите на e-mail: [email protected] следната информация: име и
фамилия, e-mail адрес и качеството, в което се регистрирате (земеделски стопанин, съветник,научен работник, студент, представител на неправителствена организация, друго), както и ако имате въпроси, които желаете предварително да зададете към лектора.