След отбиването основната задача е да накарате прасетата да се хранят, при това възможно най-бързо. Ето защо трябва да използвате допълнителни хранилки и поилки първата седмица след отбиването.

Ако нямате достатъчно хранилки, тогава можете да използвате гумени стелки.
Влажните хранилки (където свинете могат да получават дажбата си във вид на каша) са за предпочитане пред сухите хранилки. Изследвания показват, че консумацията на навлажнени фуражи от отбитите прасета ще бъде поне с 20% по-голяма и ще нараства пропорционално.
Не пестете от хранилки. Някои свиневъди използват една автоматична хранилка (с 4 подаващи устройства) за 35-40 прасета. Специалистите препоръчват да се предвидят не повече от 25 глави на една машина (с 5 подаващи устройства).