Вкусни и оригинални тези кюфтета ще се превърнат в любими за цялото семейство

Продукти: 150 г пресни гъби, 100 г жълто сирене или кашкавал, 3 картофа, 1 яйце, 2 суп. лъж. брашно, 1 ч. лъж. сол, щипка млян черен пипер, растително масло за пържене.

Приготвяне: Почистете и обелете гъбите. В дълбока купа ги нарежете на ситно и добавете 100 г настърган кашкавал.

Вземете 3 средно големи картофа, обелете ги и ги настържете на едро ренде. Прехвърлете в гевгир и ги изплакнете добре със студена вода, за да отмиете излишното нишесте.

В купата при гъбите добавете яйцето, щипка млян черен пипер и половин чаена лъжичка сол. Прибавете настърганите и изцедени картофи и разбъркайте. Добавете 2 супени лъжици брашно и отново разбъркайте добре.

Оформете малки картофени кюфтета. Сложете ги в тиган с предварително загрято растително масло и пържете на слаб огън за 5-6 минути. Обърнете и пържете още 5-6 минути.

Сервирайте със заквасена сметана или млечен сос.