Свински ребра във вишнев сок
Продукти: 1 кг ребра, по 1 ч. лъж. сол, канела, пушен червен пипер, черен пипер на зърна, 1 литър вишнев сок, по 0,5 ч. лъж. черен пипер, млян лют пипер, сух чесън, 60 г захар, 50 мл лимонов сок, 100 ябълково пюре, 125 мл доматен сок
Приготвяне: Нарежете ребрата на порционни парчета, подправете с вишневия сок, черен пипер и сол. Поставете на печката и варете около 40 минути, след като заври.
За соса смесете всички останали съставки и с него полейте охладените ребра. Оставете да се мариноват 40 - 60 минути.
Печете в загрята до 220 градуса фурна за 15 минути.
Ребра в аджика
Продукти: 1 кг свински ребра, 40 мл растително масло, 40 мл соев сос, по 1 ч. лъж. черен пипер и червен пипер, 2 суп.л . аджика, сок от половин лимон, 1 домат, 4 скилидки чесън.
Приготвяне: Нарежете ребрата на порции и овкусете с подправките - сол, аджика, лимонов сок, растително масло, соев сос, червен и черен пипер. Разбъркайте и сложете в хладилника за една нощ.
Нарежете домата и чесъна на тънки филийки.
Поставете ребрата в огнеупорна форма и подредете отгоре резените чесън и домати. Покрийте с фолио.
Печете на 200 градуса за 1 час. Премахнете фолиото и печете още 15 минути.
Ребра в чаена марината
Продукти: 1 кг свински ребра, по 1 суп. лъж. захар, сол и мед, 2 пак. чай с бергамот, по 0,5 ч. лъж. чесън на прах, пушен червен пипер, черен пипер и лют червен пипер, 2 суп. лъж. соев сос, 30 мл мед.
Приготвяне: Нарежете ребрата на порционни парчета и залейте 0,5 л чай. Поръсете със захар, мед и сол и оставете за 2 часа.
Извадете месото от маринатата и поръсете с подправките, чесън и соев сос. Оставете за 40 минути.
Разтворете меда в малко вода и намажете ребрата отгоре. Подредете ги в тава за печене и покрийте с фолио.
Печете в загрята до 200 градуса фурна за 20 минути.
Извадете, махнете фолиото, намажете отново с медена вода и печете още 20 минути без фолио. Отново намажете с мед и печете още 20 минути. (ХФ)
Оригиналните ястия можете да приготвите
за вечеря или за празнична трапеза
Коментари