Искате ли да изненадате близките си с нещо необичайно, но лесно за приготвяне? Тогава тази торта е точно за вас. При разрязването сладкишът изглежда много интересно и красиво. Всъщност изглежда като вълни, откъдето произлиза и името.

В основата на рецептата лежи класическата рецепта за немска торта, но в по-опростен и по-бърз вариант. Тортата е с мек, въздушен блат, с леко кисел привкус от използваните вишни и е покрита с нежен крем с кондензирано мляко. За приготвянето е добре да вземете форма с диаметър 26-28 см. Така блатът ще се изпече добре, като едновременно с това ще е достатъчно висок.

Продукти: 300 г брашно, 300 г захар, 380 г масло, 4 яйца, 300 г череши (вишни), 580 мл прясно мляко, 100 г кондензирано мляко, 50 г нишесте, 16 г ванилова захар, 10 г бакпулвер, 3 суп. лъж. какао на прах, 2 суп. лъж. коняк.

Приготвяне: Нарежете 180 г меко масло и го разбийте със 180 г захар и 8 г ванилова захар. Като продължавате да разбивате, прибавете яйцата, едно по едно. Добавете 4 суп. лъж. прясно мляко.

Смесете брашното с бакпулвера и прибавете внимателно, на порции, към яйчния крем. Разбъркайте добре.

Тестото трябва да бъде еднородно и гъсто, с консистенцията на заквасена сметана.

Отделете половината тесто и добавете към него 1 суп. лъж. какао на прах и 2 суп. лъж. коняк.

Намажете формата с масло и сипете от светлото тесто. Загладете.

Отгоре изсипете тестото с какао и сложете черешите, на които предварително сте махнали костилките. Печете 30 минути на 180 градуса.

В малка тенджерка смесете нишестето със 120 г захар и 8 г ванилова захар. Прибавете постепенно 500 мл прясно мляко, като непрекъснато бъркате, за да не се образуват бучки.

Поставете сместа на слаб огън и, като продължавате да бъркате непрекъснато, изчакайте да се сгъсти.

Варете още 1-2 минути и свалете от котлона.

Прехвърлете крема в купа и покрийте с фолио за свежо съхранение. Филмът се поставя директно върху крема, за да не се образува конденз. Оставете да изстине напълно за около 15 минути.

Свалете фолиото и към крема прибавете кондензираното мляко.

Разбийте старателно с миксер и добавете 180 г меко масло. Разбийте отново.

Готовия охладен блат поставете в тортена форма със свалящо се дъно и намажете отгоре с крем. Оставете в хладилника за 3 часа. Преди да сервирате, поръсете с какао. (ХФ)