Предприятията в Домодедово и Оренбург продължават да произвеждат пътно-строителна и селскостопанска техника, както и ежедневно да доставят над 3000 резервни части за клиенти от цяла Русия.

В същото време в заводите бяха предприети редица мерки за борба с разпространението на коронавируса. Служителите са снабдени с лични предпазни средства, работните места се третират ежедневно с дезифенктант и се извършва редовен мониторинг на здравословното състояние на служителите. Повечето офис работници работят от вкъщи. На този етап не е установен нито един случай на заболяването.

Оторизираните дилъри на John Deere продължават да предоставят навременна техническа поддръжка, някои също така провеждат онлайн консултации по възникнали проблеми. Освен това на помощ идва и телематичната система за дистанционно наблюдение JDLink. С нейна помощ клиентите и дилърите могат да наблюдават състоянието на автопарка без да излизат от дома, както и да извършват дистанционна диагностика и препрограмиране на машините.