Бананите съдържат вещества, които ви помагат да се отпуснете, да подобрите настроението си и да се чувствате щастливи. Освен това този плод ви зарежда с енергия - достатъчно е да изядете два банана, за да имате енергия за час и половина активна работа. В същото време, добавянето на банан към всеки десерт го прави много вкусен.

Продукти: 4 яйца, половин чаена чаша захар, половин ч. чаша брашно, ванилия на вкус, 2 ч. лъжички масло, 2 ч. лъжички мед, четвърт ч. чаша разбита сметана, 1 банан, захаросани плодове, пресни плодове или настърган шоколад - по желание

Приготвяне: Разбийте яйцата със захарта до гъста пяна. Постепенно започнете да добавяте брашното, като продължавате да разбърквате тестото. След това добавете маслото и меда. Разбийте старателно, тъй като тестото трябва да е еднородно.

Загрейте фурната до 180 градуса. Застелете тавата за печене с хартия и изсипете тестото. Печете не повече от 10-15 минути.Блатът трябва да покафенее, но не трябва да го оставяте да изгори и да изсъхне.

Изчакайте малко блатът да изстине и го намажете с битата сметана. Върху крема наредете тънко нарязаните парчета банан и завийте на стегнато руло. Поръсете отгоре с пудра захар или намажете със сироп.

Рулото е готово! По желание може да се украси с захаросани плодове, настърган шоколад или с пресни плодове. Във всеки вариант десертът се получава фантастично вкусен!