Страхотно основно ястие, което много бързо се приготвя

Продукти: 0,5 кг мляно пилешко месо, 0,5 кг тиквички, 1 яйце, 1 връзка зелен лук, сол и черен пипер на вкус, галета, олио за пържене.

Приготвяне: Измийте тиквичките. Обелете ги и ги настържете на едро ренде. Посолете малко и оставете за 40 минути, след което изцедете отделилата се течност.

Измийте, подсушете и нарежете на ситно перата лук. Запържете ги в тиган с растително масло.

В купа смесете пилешката кайма, изцедените настъргани тиквички и пържения зелен лук. Подправете със сол и черен пипер и добавете яйцето.

Разбъркайте старателно и оформете кюфтетата. Оваляйте ги в галета и ги изпържете в растително масло от две страни до златисто кафяво.

Сочните и ароматни пилешки кюфтета с тиквички са готови!