Изключително полезна за хора със сърдечни заболявания
Повярвайте в чесъна!!! Той е чудодеен натурален лекарствен продукт, изключително силен и разнообразен по спектър на действие.
Още преди две хиляди години известният римски лечител Диоскориди, който е изучавал процеса на атеросклероза, твърди, че чесънът почиства артериите
А 1550 г. пр.н.е. древните египтяни са използвали чесъна за лечение на сърдечни заболявания.
Нека разгледаме следната ситуация - За да изчисти кръвоносните си съдове и кръвта от лошия холестерол, човек се нуждае първо от лекарства, които понижават нивото му. Има нужда от хапчета, които ще намалят окисляването на холестерола и ще му попречат да се превърне в мастни натрупвания по стените на кръвоносните съдове.
Също така се нуждае от лекарства за понижаване на кръвното налягане, а то винаги е извън нормата при пациенти, страдащи от атеросклероза.
Освен това болният се нуждае от лекарства за разреждане на кръвта, например аспирин.
Познато ли е? Това е шепа различни хапчета всяка сутрин. Възможно ли е да замените този куп лекарства с нещо естествено и природосъобразно? Поне превантивно яжте 2-3 скилидки чесън дневно
След около седмица ще почувствате облекчение, а след месец дори тази малка доза чесън ще понижи холестерола в кръвта с 9 - 10%.
Доказано от практиката. Яжте чесън на прах, добавете екстракт от чесън, чесново масло, пресен чесън. Той е идеално лекарство с всички свойства на горните лекарства.
Но всеки, за когото миризмата на чесън е неприятна, може да си приготвя специална чеснова супа всяка сутрин, вместо зърнени храни или омлет. След нея дори можете да целувате, без притеснения, че ще миришете на чесън.
Рецептата:
Вземете 2 големи глави чесън и ги обелете. Разделете на скилидки, обелете ги и тях. Поставете ги в тавичка, намазана с масло, във фурната за 30-40 мин. на 180°C.
Докато чесънът се пече, сварете няколко картофа в пилешки бульон и запържете няколко големи глави лук, нарязани на полумесеци. Сега задачата ви е да смесите лука и чесъна и да ги задушите на слаб огън за около пет минути.
Прибавете ги към бульона, в който сте варили картофите.
Пасирайте супата до състояние на пюре. Сипете половин чаша гъста сметана. Поставете на котлона и изчакайте да заври, след което отстранете от огъня.
Първата порция можете да я изядете веднага, а останалото приберете в хладилника. Седмица яжте от тази супа и сами ще се убедите в полезните качества на чесъна.
Забележка: Печеният чесън напълно запазва лечебните си свойства. Това го твърдят и диетолозите, а екстракт от печен чесън, влиза в състава на много лекарства.
Коментари