Триседмичното спиране в Sulky-Burel поради ситуацията с Covid-19 приключи. Производството на нови култиватори, сеялки и разпръсквачи на торове се възобнови и компанията подчертава, че вече е в състояние да изпълни всички настоящи и бъдещи поръчки.

След няколко седмици с новини за прекратяване на операциите по производство на тракторни и селскостопански машини в цяла Европа дойде време за обратното. Рестартирането на производството в двата френски завода на Sulky беше решено съвместно с представители на завода и след дезинфекциране на съоръженията и реорганизация на монтажните линии, за да се гарантира здравето и безопасността на служителите му.

Производствените мощности спряха на 18 март 2020 г., но следпродажбените услуги и резервни части останаха в експлоатация. Има обаче едно затруднение. Sulky-Burel зарежда силовите брани от италианската фирма Frandent, а техният завод остава затворен по съвет на италианското правителство. „Все още имаме добър запас от машини и части във Франция и се надяваме италианският завод да отвори отново скоро“, споделят от компанията.

Базиран в Шатобург, близо до Рен, Sulky-Burel е семеен бизнес, в който работят около 250 души и в зависимост от годината изнасят около 40% от около 3500 машини, произведени всяка година.