Рекордните продажби на доилния робот Astronaut A5 до голяма степен са били причина за 46% увеличение на оборота на Lely до 606 милиона евро през миналата година (416 милиона евро през 2018 г.).

Компанията казва, че увеличението е постигнато във всички 46 страни, където тя е активна, и е особено забележимо в Европа, където роботизираните системи вече са норма. Оборотът от миналата година също се е увеличил заради повече продажби на консумативи и услуги на нарастващия брой инсталирани роботи за доене, хранене и за обора.

Поглеждайки напред към останалата част от тази година, Lely смятат, че забавянето на икономическия растеж, търговските войни, Brexit и, разбира се, разпространението на Covid-19, ще се отрази на световните млечни пазари и цените на млякото. Въпреки това компанията подчертава, че ще продължи да инвестира в научноизследователска и развойна дейност за по-нататъшно укрепване на автоматизацията на дейностите по отглеждане на млекодайни животни в целия свят.

За юни 2020 г. Lely имат планирано многодневно събитие, където ще пуснат няколко нови продукта и ще представят визията си за устойчива и пълноценно автоматизирана млечна ферма на бъдещето.